Cum controlez #casabuhnici cu vocea

După trei ani de când am terminat #casabuhnici a venit momentul în care o pot controla cu vocea. Laurențiu Cojocaru de la Green Electric a montat o nouă interfață în super tabloul de acasă, care va traduce comenzile vocale pe care le transmit eu de pe telefon în comenzi actuale pentru fiecare dispozitiv în parte. Dacă ați urmărit proiectul știți că pentru automatizare am folosit un sistem numit KNX, mai sigur și care funcționează doar pe cablu. Acum, noua interfață nu are acces direct la sistemul KNX și folosește un cloud pentru a trimite mesajele. Așadar, are nevoie și de internet.

Pentru a păstra securitatea sistemului, cloud-ul de la Apple, acel HomeKit, comunică cu un identificatorul în noul modul, care apoi traduce comenzile pentru fiecare element din sistemul KNX. Practic Siri trimite o comandă către un șir de cifre și de litere pe care doar modulul știe să îl interpreteze. Acesta este practic și motivul pentru care nu am putut face acest lucru până acum, pentru că nu exista acel modul.

Îl voi lăsa pe Laurențiu să explice mai în detaliu ce înseamnă un sistem KNX și cum vorbesc eu cu el de pe telefon. Apropo, știe și comenzi complexe, contextuale. Atunci când îi spun asistentului vocal că îmi este frig el va ști că trebuie să mai ridice căldura în zona în care mă aflu eu la momentul respectiv.

2 Comentarii

Catalin 05/03/2021 la 15:25 Reply

Salutare George,
Foarte interesant concept, am vazut si clipul cu casa d-lui George.

Pentru un sistem de 100 panouri fotovoltaice ce furnizor recomandazi?

Catalin

    George Buhnici 27/06/2021 la 22:42 Reply

    Noi colanborăm cu Darcom Energy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.