CUM CAUȚI TERENUL DE CASĂ?

Vine o zi când trebuie să te gândești la casa ta. Bineînțeles, după ce ai văzut aici ce am scris despre această hotarâre importantă.

Ai mai jos câteva sfaturi care ar putea să te ajute, iar la final, ți-am dat chiar un pont.

Începem căutarea terenului tău!

Sudul Bucureștiului este departe și la propriu și la figurat și pare că se dezvoltă fără nicio logică. Am găsit doar loturi mici cu drumuri proaste azi. Terenuri bune ar fi la Adunații Copăceni, de exemplu, dar e o destinație mai degrabă de vacanță. Jilava nu e ce trebuie. Olteniței și Giurgiului, mai ales capetele, sunt opțiuni doar dacă lucrezi în zonă. 

Pipera/Voluntari sunt opțiuni pentru cei care au job-uri în Nord, dar cred că sunt prea scumpe în raport cu ce oferă. Accesul la oraș e rapid doar când nu prinzi bariere sau aglomerație pe Pipera-Tunari, Andronache, sau Petricani. Zona e mlăștinoasă și se inundă la ploi torențiale iar vara este praf ca în Sahara. Este ceva civilizație în cartierele private, dar au prețuri mari și curți mici sau deloc.

O să sar peste Roșu, Ghencea sau Chitila tot din cauza distanței și a zonei în general și o să revin în Nord, spre Băneasa, Otopeni, Corbeanca.

Sisești e deja scump și aglomerat. Dacă vrei curte, din nou, dai peste 200E/mp ori te îndepărtezi de civilizație.

Otopeni este civilizat și oferă condiții normale deși e rupt în două de DN1. Și aici trebuie să te duci departe în câmp pentru un lot ieftin dar vei avea probleme de acces la utilități. În apropierea canalelor de desecare miroase rău, de multe ori. Problema canalizării și a stației de epurare pare nesfârșită. Zgomotul avioanelor e de asemenea o chestiune pentru cei sensibili la zgomot.

Buftea e departe, iar drumul spre centrul Bucureștiul e un calvar la ore de vârf dar în zonă sunt multe terenuri bune. Orașul are multe de oferit. Am văzut câteva loturi cu utilități, la asfalt, cu 35-50E/mp. Iar zona crește!

Mogoșoaia, mai ales zona de lângă lac, pare deja un cartier dormitor de lux. E ca in Pipera doar că ceva mai liniștit. Terenurile bune sar de 200E/mp.

Am ajuns la zonele pe care le consider cele mai bune în acest moment. Balotești, Corbeanca și zona adiacentă A3 sunt la limita celor 20 de minute până la Piața Victoriei (cu excepția blocajelor severe de la orele de vârf). Să le luăm pe rând.

Am văzut și în Balotești câteva loturi la drum asfaltat, chiar aproape de centru, cu 35-50E/mp. Toată zona din centru nu m-a inspirat că aș fi într-o zonă verde ci mai degrabă într-un orășel sărac. Și aici se construiesc cartiere vagon în câmp dar e greu cu accesul și utilitățile. Zona are potențial și cred că va fi pe val după ce se termină goana după loturi încă bune în… Corbeanca.

La ieșirea din A3, către Moara Vlăsiei, sunt terenurile care, cred eu, promit cel mai mult.

Dacă ai și alte idei valabile pentru cei care caută un teren, poți să ne scrii pe contact@casebune.ro.

 

1 Comentarii

Denis 23/05/2019 la 02:22 Reply

Apreciez mult materialul cu terenul pt. casa. Foarte util. Ce parere ai despre ansamblul rezidential Good afternoon residence din Balotesti?

Stima si respect,
Denis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.