Cum alegi gresia și faianța ca un specialist
Suntem din nou la Ovidiu, la Cluj si aflăm astăzi cum a ales gresia si faianța. A ales să folosească plăci mari de ceramică pentru că acestea nu au atâtea rosturi și măresc oarecum suprafața, plus că dau o altă percepție asupra spațiului și suprafeței. Practic, plăcile mari au și ele un “rost” în viață. Datorită dimensiunilor plăcilor ceramice, de 600×1200, există mai puține rosturi, care au fost necesare pentru că… încălzirea este în pardoseală. Plăcile pot veni și pe dimensiuni mai mari, dar dificultatea cu care acestea trebuie montate crește si ea, așadar atentie mare la cine o monteaza.
Pe lângă plăcile ceramice, Ovidiu a folosit în băi și plăci care imită foarte mult esența de lemn rezultand astfel un aspect foarte plăcut și modern. De altfel și lungimea disponibilă a acestora este de 2.40m, pe o lățime de 20cm, ceea ce le face destul de rapid de montat. La suprafețe deschise s-ar putea crea și aspectul de dușumea, ceea ce este la mare cautare. Asta înseamnă că muchiile, marginile plăcilor sunt rectificate după producție, iar rectificarea este făcută cu laser astfel încât să se potrivească perfect pe suprafața unde se plasează.
Specialistul nostru de astazi, Lucia Andreicut, ne dă mai multe ponturi despre cum să folosim inteligent plăcile ceramice. De la ea am aflat că nu contează dacă avem sau nu încălzire în pardoseală, nu putem placa fără rosturi. Chiar dacă sunt de 1-1,5 mm, rosturile tot trebuie să existe.
Pentru multe informatii vă lăsăm să urmăriți materialul video de mai jos.