Covoarele, mai mult decât design

Covoarele te fac să te simți ca acasă, însă au și câteva beneficii neașteptate, pe lângă îmbunătățirea spațiului general.

Covoarele pot schimba întreaga atmosferă dintr-o cameră. Un covor potrivit poate însemna un impact vizual asupra spațiului. De asemenea, poate să aducă căldură, să creeze contrast, să adauge culoare, să creeze vibrații confortabile și să ofere confort absolut.

Un covor poate oferi un beneficiu financiar în zonele mai reci prin reducerea costurilor de încălzire în timpul iernii, deoarece izolează camera păstrând căldura înăuntru. Spre exemplu, lumina soarelui încălzește covoarele din lână, iar lâna păstrează căldura toată ziua.

Covoarele au și beneficii acustice, iar dacă locuiești deasupra vecinilor, pot ajuta la reducerea sunetelor și vibrațiilor. De asemenea, covoarele pot acționa ca un tampon pentru a reduce sunetul în propria casă, deoarece absorb vibrațiile și zgomotul din jurul tău, de la difuzoarele la care asculți muzică, până la conversațiile pe care le ai zilnic.

Covoarele pot diviza spații mai mari, astfel încât să capete un sens în design și să aibă performanțe mai bune. O cameră mare se poate dubla, transformându-se într-un spațiu de luat masa și unul de locuit, doar prin adăugarea unui covor sub spațiul de luat masa și a unui altuia sub spațiul de locuit. Acest lucru creează vizual două „camere” chiar și atunci când pereții nu sunt prezenți. 

Covoarele acționează ca bază pentru designul general al camerei. Ele pot crea o zonă fixă,  o zonă  în care să aranjeze mobilierul pe și în jurul lor, pentru a împământa spațiul. De exemplu, să presupunem că ai o pardoseală din lemn și o cameră goală în care intenționezi să creezi un spațiu de locuit pentru a-ți petrece timpul. Un covor sub mobilier va împământa totul și va grupa vizual piesele, astfel încât aspectul general să fie unificat, conectat și finisat. Covorul devine fundația pe care sunt aranjate toate celelalte lucruri. Acest lucru creează echilibru și armonie.

 

Articol scris de Cristiana Czerwinschi | Designer interior la Wirtual Design & Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.