COSTI TISTEA FACE CASE DIN C.L.T. ÎN MALDIVE

Nisip alb, ape de turcoaz, palmieri. Acesta este peisajul în care l-am găsit pe Costi Tistea. Era tocmai în insulele Maldive, în Oceanul Indian. Un loc foarte frumos, unde se construiește mult. Mai nou, cu CLT (Cross Laminated Timber).

 

Costi este constructorul care mi-a montat repede și precis foișorul fotovoltaic din curtea #caseibuhnici. De atunci, a avut multe proiecte prin toată lumea. Ultimele două au fost în Siberia și în Singapore. Acum este în insulele Maldive, unde are un nou contract.

Proiectul din Maldive cuprinde în total 78 de case dintre care 43 pe uscat și 35 pe apă. Toate din CLT. Șantierul în care lucrează 600 de muncitori trebuie sa fie gata până la toamna, pentru ca atunci vor începe să vină turiștii. Unele dintre case vor fi pentru închiriat, iar altele vor fi vândute. Prețul unora ar putea ajunge chiar și la 1 milion de Euro.

 

Argumentul soluției constructive cu C.L.T. a fost rezistența materialului, viteza de construcție cu minimum 40% mai mare față de beton, dar și faptul că C.L.T.-ul este prietenos cu natura. C.L.T.-ul este în același timp un material sustenabil, este ușor de produs, toate elementele vin tăiate precis din fabrică și are o rezistență remarcabilă la foc.

Câteva fotografii Costi Tistea în Maldive:

 

Filmarea în care Costi Tistea construiește foișorul #caseibuhnici:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*