CINE TUNDE IARBA LA #CASABUHNICI

În teorie, eu. Am învățat citind pe forum-uri așa cum fac cu aproape orice, cu gadget-uri cu mașini și mai nou cu amenajarea grădinii. Nu fac asta pentru că m-am plictisit sau vreau să îmi schimb cariera ci o fac pentru că vreau să știu ce să cer de la cei cu care lucrez. E valabil pentru orice domeniu.

Am învățat însă că timpul este mai important decât orice, iar dacă tunde altcineva gazonul, eu pot economisi până la 60 de ore într-o lună, pe care aleg să mi le petrec cu familia.

Așa a intrat în discuție “idiotul familiei” adică roboțelul nostru de tuns iarba de la cei de la Agrisorg. Prima variantă a fost mai prostuță și asta pentru că nu era gândit pentru o grădină atât de mare.

 

A doua variantă, 4.0 adică, este ceea ce trebuie, poate acoperi aproape toată grădina, merge și pe ploaie (ba chiar iese intenționat ca să se spele) și chiar își va “scoate banii” în doi sau trei ani.

Știu că urma să mă întrebi asta când ajungeam la preț. Costă în jur de 2000 de euro cu toate accesoriile.

Dar, cum strângi după el, George?

Ei bine, nu strângi. El taie doar 3-4 milimetri din firul de iarbă, care devine apoi îngrășământ pentru gazon. Știai că iarba este în proporție de 95% apă? Uite așa gazonul meu este mai fericit, mai des, creste mai sănătos, și eu ma uit cu drag cum  “idiotul” (apelativ rostit cu drag) își face treaba. Sau dacă ma plictisesc îl direcționez eu direct de pe ecranul telefonului. Sau ies și îl mai ajut din când în când. Nu e chiar perfect. Încă.

2 Comentarii

Levent Kadar 08/08/2019 la 16:28 Reply

Ii plina Danemarca de astfel de drone, inclusiv in parcuri publice.

Radu 02/09/2019 la 14:16 Reply

Sare si peste alei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.