Chirii mai ieftine, în rest doar scumpiri

Apartamentul în care locuiești este prea mic și proprietarul nu renegociază chiria? Sau poate dimpotrivă, ți-ai dat seama că stai în prea multe camere și vrei să economisești. Avem o veste bună. Ar putea fi un moment bun să cauți ceva mai potrivit pentru tine la un preț mai bun. Poate că e un moment bun să te muți mai aproape de locul de muncă sau de un parc. Nu a mai fost de mult atât de ușor să găsești o ofertă bună de la un proprietar flexibil.

E valabil și pentru spatiile de birouri. Lucrul de la distanță a golit de oameni cele mai multe clădiri de sticlă și oțel. Sute de firmă s-au restrâns ori s-au mutat deja și alte mii renegociază dur pentru că știu că au alternative mai bune în piață.
Câtă vreme angajații lucrează mai mult de acasă iar studenții învață pe zoom și o vor face încă multe luni, presiunea pe chirii rămâne mică până cel mai devreme la toamnă. Atenție, aceleași chirii ar putea crește rapid dacă revenim la viața socială activă la care tânjim cu toții pentru că vom avea din nou nevoie în orașe de serviciile din HoReCa, spre exemplu. În acest domeniu și numai, angajații lucrează sezonier de cele mai multe ori și stau în chirie.

Dacă sunteți însă în categoria celor care vor să cumpere ori să construiască, veștile nu sunt la fel de bune. Terenurile, casele și apartamentele noi sunt cele mai cerute iar prețurile sunt mai mari față de anul trecut din motive pe care le aflăm de la Mădălina Manoilă, broker-owner la RE/MAX OPTIMUS în videoclipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.