Ce am învățat de pe șantiere? Toți suntem Dorel. #ad
Ați auzit de Dorel, nu? Cel care se pricepe la toate dar…nu prea bine! Eticheta de “Dorel” ne-a pus pe gânduri asa că am decis să vorbim puțin despre cine este si ce face. “Dorel” este muncitorul de pe șantier, instalatorul, electricianul, omul de la gaze, ba chiar si curierul câteodată, dacă a greșit adresa. El este omul de la care nu avem prea multe așteptări dar totodată ne punem toate bazele în el.
Pretențiile sunt multiple, de ambele tabere, de aceea noi credem în specialiști și mai puțin în stereotipul Dorel. #casabuhnici a avut peste 100 de specialisti adunați, fiecare responsabil pentru sectorul lui. Florin, zis Gogoasă, a fost exceptia noastră pe șantier, el la bază fiind fierar betonist, iar înainte de asta, electrician. Pe șantierul #casabuhnici s-a specializat in dulgherie, evident sub privirile unor specialiști în domeniu. Chiar dacă Gogoașă este un exemplu pozitiv, ideal ar fi să nu le mai cerem zugravilor să ne facă scări, electricienilor să ne tragă țevi, sau să facem rețeaua de electricitate cu instalatorul.
Meseriile din domeniul construcțiilor nu sunt nici cele mai ușoare, nici cele mai curate, iar specializările din acest domeniu necesită pregătire, fie că vorbim de o calificare pe șantier, în cadrul școlilor profesionale sau a studiilor universitare. Cu alte cuvinte, există mulți specialiști în construcții, de la ingineri structuriști la profesioniști întorși chiar din afara țării, care sunt catalogati, pe nedrept, Dorei…cu mult înainte de începerea lucrării. Si da, această etichetă poate fi un factor demoralizant.
Așa că noi te sfătuim să lucrezi cu specialiști, cărora să nu le ceri să improvizeze soluții iefține și rapide când e vorba de casa ta, adică de siguranța ta și a familiei tale.
Acest material face parte din campania “Adevărul despre Dorel” derulată de Mathaus.