#CASAVECHE EP. 61 – NU LĂSA APĂ ÎN ȘAPĂ ȘI PEREȚI. MAI ALES IARNA

Salutare și bine te-am regăsit la un episod în care vreau să-ți arăt câteva cheltuieli și bătăi de cap ascunse ale unei case noi, mai ales dacă e și cu zidărie.

Centrala geotermică cu pompă de căldură de la Țifui merge, pompele de circulație își fac și ele treaba. Toată instalația este în funcțiune și în ultima lună am băgat căldură în casă și pe partea cealaltă am scos apa. Acum vreau să vă arăt operațiunea de dezumidificare și pentru chestia asta am folosit două dezumidifcatoare nemțești, furnizate de cei de la Life Art. Dezumidificatoarele le-am folosit și la Casa Buhnici și la Cavaleria Hub, sunt indispensabile în șantiere care se termină în sezonul rece, pentru că trebuie scoasă umiditatea din aer.

Cum a ajuns umiditatea în aer? Păi am dat drumul la șapă și apa din șapă s-a ridicat în atmosferă. Este aproape imposibil să usuci natural… în sezonul rece, o casă pe zidărie. Poate s-ar fi uscat doar în casa nouă, unde este CLT, dar în cealaltă parte a casei nu s-ar fi uscat niciodată în mod natural.

Dacă vreți să vedeți care a fost jihadul și unde ne-am chinuit cel mai mult pentru a extrage toate umiditatea din casă, urmăriți clipul integral pe canalul nostru de YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.