#casaveche ep. 6 – Așa este țara, cum e casa asta

Suntem din nou la #casaveche. În acest moment este clar că avem nevoie de intervenția unui arhitect, care să ne ajute să punem casa pe picioare, să o facem să arate cât mai bine și să fie cât mai sustenabilă. Așadar intră în ecuație Daniel Nicolae, arhitectul nostru, care este deja în a doua zi la șantier, alături de echipa lui Dragoș Zaharia. Am descoperit că o parte din casă a fost construită ulterior și nu are fundație stabilizată. Din acest motiv, apar fisuri în pereți, care vor avansa de-a lungul timpului. Va trebui să demolăm partea respectivă și să o reconstruim.

Provocarea lui Daniel este să transforme podul casei într-o zonă locuibilă, eventual compartimentată în două camere. Din zona pe care o demolăm, vom crea acces către pod. Terasa din fața casei va fi distrusă și ea, iar partea sudică a casei va fi vitrată, pentru ca soarele să facă ce știe el mai bine, adică să încălzească locuința.

De asemenea, va trebui să intervenim la partea de acoperiș, pentru că eliminăm coșurile de fum, care nu sunt bine izolate și prin care pierdem căldură. Din păcate nu putem refolosi tabla, pentru că este destul de veche, prezintă urme de rugină și găuri din cauza montajului incorect.

La astfel de locuințe mereu ai parte de multe suprize și trebuie să te pregătești din timp pentru toate. De aceea insist să lucrezi cu profesioniști, pentru că te pot ajuta să eviți anumite lucruri și să nu faci anumite greșeli, iar acest lucru îți salvează atât timp cât și bani.
Dacă vrei să vezi ce modificări vor mai fi aduse casei, urmărește videoclipul integral de pe pe YouTube, unde am vorbit pe larg despre toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.