#CASAVECHE EP. 57 – ACOPERIȘ CA LA CARTE, FĂRĂ “ȘĂLAIZĂN”

Să nu cazi niciodată în păcatul de a crede că ai învățat de ajuns încât să iei decizii de capul tău pe șantier. Oricât de mult am băgat eu la cap de la arhitecți și ingineri, întotdeauna mai am ceva de învățat și de data asta voi mai învăța încă ceva pe pielea mea.

Am luat decizia că nu e nevoie de încă o folie sub tabla de pe acoperiș, adică peste astereală. Teoretic am o folie sub astereală, chiar peste celuloză. Însă folia de pe celuloză nu are și rol de hidroizolație, iar din cauza aceasta va trebui să mai adăugăm o folie de hidroizolație și peste astereală, cu toată că deja o parte din tablă a fost instalată. Tabla odată instalată nu mai poate fi refolosită tot pentru acoperiș, dar i-am găsit deja o întrebuințare.

Așadar, acesta este pocinogul meu și mi-l asum! Aici este o lecție foarte importantă de învățat pentru toată lumea, pentru că vă încurajez ca pe orice acoperiș să vă instaleți și o folie care să vă ofere un strat de ventilație, pentru că în cazul în care se creează umiditate sau vapori, aceștia au pe unde să circule.

Mă bucur că am învățat cum să iau apa casei de la meșteri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.