#CASAVECHE EP. 56 – Probleme avem! Gardul, ferestrele și tencuiala

Salutare! Astăzi vreau să-ți arăt un loc unde oricât aș încerca, nu reușesc să fiu mai deștept, pentru că un om obișnuit rezolvă probleme, iar un om deștept ar încerca să le evite, iar eu am o problema de care nu reușesc să scap.

Prima întrebare e „păstrăm soclul?”.În teorie nu ar trebui păstrat, sigur nu e la adâncimea dorită, trebuie să facem un sondaj să vedem până unde se duce. În proiectul inițial scrie că trebuie să cofrăm și să turnăm beton nou pentru gard.

Recomandarea este să facem un sondaj prima oară, pentru a nu mai face un deranj dacă nu este necesar. Asta ar fi una dintre probleme, dar mai avem.

Ferestrele de mansardă. Problema cea mai mare cu acestea e că nimeni nu îmi poate garanta etanșeitatea. E mai mult de lucru decât aș fi crezut inițial, dar după ce mai punem două folii, ar trebui să fie mai mult decât safe. Apa nu ar mai trebui să vină nici din exterior, dar vaporii să nu se scurgă și să se strângă într-o anumită zonă.

Tencuiala. Aici e sfârșitul jihadului și sfârșitul buncărului din #CasaVeche. Aici trebuie să le mulțumim celor de la Baumit pentru livrări exemplare. Tencuiala lor a transformat spațiul din #CasaVeche în total altceva. Parcă s-a turnat un nou beton.

Urmăriți clipul integral pe YouTube.

 

1 Comentarii

Paul 02/02/2023 la 22:36 Reply

Salut George,in legătura cu fereastra de mansarda treaba sta in felul următor:Acea folie pe care vrei s-o montezi la interior in jurul ferestrei,are rolul de a tine vaporii la interior,nicidecum sa se formeze condens deasupra ei.Preluarea condensului format la exterior o face alta folie montata pe deasupra odată cu învelitoarea.In concluzie,condensul nu are ce caută deasupra foliei pe care o montezi la interior.Dacă te pot ajuta și cu alte sfaturi despre învelitori și ferestre Lasă-mi mesaj pe mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.