#CASAVECHE EP.49 – AM BĂGAT FUM ÎN CASĂ – Testul cu UȘA

Salutare și bine v-am regăsit la una dintre cele mai importante zile de pe șantierul de la #CasaBuhnici2. A venit momentul să facem testul de etanșeitate, dar înainte să-l facem, haideți să vă spun de ce vom cheltui niște mii de lei pentru chestia asta, când știm cu toții că toate cheltuielile unui astfel de șantier au sărit prin acoperiș.

Cum facem să ne asigurăm că aceasta casă va produce mai mult decât va consuma? Păi pur și simplu trebuie să ne asigurăm că ea va consuma minimul de energie, iar pentru a face acest lucru, trebuie să verifici în primul rând că este etanșă.

Pentru ca acest test să aibă loc este nevoie de un ventilator care să facă presurizarea și depresurizarea. Scopul nostru de astăzi este să obținem un nivel de etanșeitate care să fie cât mai bun. Chiar din partea de proiectare trebuie să pui accent pe etanșeitate.

Am dat cu fum în exteriorul casei pentru a putea vedea exact pe unde casa nu este etansată corespunzător. Între profilul de compensare și tâmplărie nu s-au făcut etanșările așa cum trebuie, deci vor trebui refăcute. Aceste probleme trebuie refăcute înainte de executarea finisajelor.

Dacă vreți să vedeți cum și într-o casă atât de bine realizată tot mai intră aer, urmăriți clipul integral de pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.