#casaveche ep.36 – Uită ce știai despre montarea ferestrelor

Bine v-am pe șantierul de la #CasaBuhnici2. Suntem împreună cu Robert de la perfect view, iar înainte să începem să vă arătăm ce isprăvi mai facem aici pe șantier, vreau să vă spun că Robert a dus șantierul la nivelul următor.
Lemnul din acoperișul vechi a fost refolosit și am făcut aceste precadre. Astăzi montăm ferestrele, dar înainte de a le monta, trebuie să le punem pe ceva, pentru că nu pot fi puse direct pe pereți. Pentru asta am folosit și triotherm, pentru a scoate fereastra în plan cu termosistemul. Practic, acest cadru preia sarcina de șpalet.
Triothermul este un polistiren expandat, iar apoi compresat și mă poate susține fără probleme. Chiar dacă nu vom certifica casa, s-ar putea să ajungă la standardele unei case pasive. Scopul meu este ca această casă să consume cât mai puțin, iar pentru asta nu trebuie să piardă căldură pe la colțuri.
La capitolul sticlă știm ce vrem de la ea, dar rama rămâne cel mai vulnerabil punct, de care trebuie să avem cea mai mare grijă, de aici rezultă și soluțiile alese de noi.
Dacă vrei să afli mai multe despre montarea ferestrelor, așa cum ar trebui să fie ele montate de către toată lumea, urmărește clipul integral de pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.