#casaveche ep.3 – Facem planul topografic

În episodul 3 din seria #casaveche ne ocupăm de topografie. Știai că termenul topografie este compus din două cuvinte vechi grecești? Topos, care înseamnă suprafață/loc,  și grafos, care înseamnă o descriere grafică, precisă, bazată pe măsurători. Vezi, aici nu doar construim Case Bune, mai învățăm și lucruri noi câteodată.

Alături de mine este Costel Paroschi, inginer topograf, care ne va povesti mai multe despre acest măsurătorile topografice. Dacă vrei să afli la ce ne ajută topografia, mai exact de ce trebuie să măsurăm și să știm exact de cât lot de teren dispunem pentru a putea folosi fiecare părticică din acesta inteligent, urmărește videoclipul integral. Un singur detaliu îți dau, prețul pentru o topografia făcută la #CasaVeche a fost de 1200 de lei. Poate ți se pare mult, însă este de fapt o sumă pe care o economisești din pierderile de materiale.

În episoadele următoare vor veni rezultatele topografice și atunci vom știi ce cantitate de șapă va trebui să punem peste încălzirea din pardoseală, iar pe exterior dacă alegem să schimbăm termosistemul, vom știi exact ce suprafață va trebui împăturită cu vată bazaltică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.