#casaveche ep. 29 – Cum respiră casa – Bariera de vapori

Astăzi îl avem alături de noi pe Vlad de la Renovata și urmează să vorbim cu el despre bariera de vapori și despre cum respiră o casă din CLT. Această barieră de vapori este special destinată aplicării peste acoperiș. Vrem să păstrăm la interior aspectul lemnului și din acest motiv nu putem pune bariera de vapori la interior. În majoritatea cazurilor, bariera este montată la interior și în general e acoperită cu gips carton.Partea aceasta de vapori este prea puțin luată în serios de oamenii care construiesc. De asta se află Vlad pe șantier, ca să ne explice mai bine.
Casele de CLT sunt extrem de rare și la fel și termoizolarea peste acoperiș. Această barieră de vapori, pe numele său Intello X este pentru prima oară când apare pe o casă în România. Acest Intello X rezistă la UV.
Bugetul alocat pentru o mansardă de 100mp este de aproximativ 2500 de lei. Știu că pare o soluție super premium sau de lux, dar de fapt este absolut necesar și este încă una din soluțiile acelea pe care încercăm să vi le aducem în atenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.