#casaveche ep. 15 – Am pus sticlă în fundație – Energocell

Bine v-am regăsit pe șantierul de la #casaveche. Este un moment important, a venit camionul cu sticlă din Ungaria, unde există o fabrică ce transformă o sticlă aruncată la gunoi într-un material foarte prețios pe care o să-l instalăm împreună astăzi. Este foarte important ca înainte se te apuci de șantier să știi ce fel de utilaje vor ajunge acolo, pentru că s-ar putea să ajungă și camioane de mari dimensiuni și mai mult ca sigur nu vrei să complici lucrurile descărcându-l în afara șantierului.
Acum să revenim puțin la spuma de sticlă expandată pe care o folosim la fundație, pe care noi am luat-o de la Energocell. Este un material ecologic, care se realizează doar din sticlă reciclată. Sticle de bere, vin și altele…aruncate la gunoi. Sticla aceasta este pisată până la nivel de pudră, după care este adăugată o substanță activă, iar după aceea este introdusă într-un cuptor și se creează un material din spumă de sticlă. Este folositor în construcții, nu doar pentru că dă a doua viață unei sticle, ci mai ales pentru pentru izolarea termică.
Urmărește clipul de mai jos ca să afli mai multe informații.

2 Comentarii

Marius 03/09/2022 la 10:44 Reply

Buna ziua
Oamenii din santier nu purtau masca si compactau enrgocel si piatra, asat inseamna ca puteau inhala praf de siliciu si sa faca silicoza. Acesta este un aspect. Al doilea este ca ar trebui calculata toata amprenta de carbon a solutiei tehnice si ar trebui foloste materiale locale. Care este cantitatea de NOx rezultat in urma transportului si procesului de productie pentru energocel? Economia circulara este un element important, dar si transportul materialelor este foarte important, materialele trebuie cumparate local ca sa aiba o amprenta de carbon si NOx cat mai mica.

Simon 02/10/2022 la 21:23 Reply

Nu se merita sa folosesti acest tip de izolatie, Noi l-am folosit in Germania o data sa-l testam dar mai bine si mai rapid mai ieftin si mai usor cu polistiren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.