Casa SMART ”INVIZIBILĂ” – Cum măsori consumul de curent

Salutare și bine te-am găsit de la IFA. De data aceasta vorbim puțin despre gadget-uri smart aproape „invizibile” și despre cum măsori consumul de curent cu ajutorul prizelor inteligente.

Este important să știi cât de mult consumi, așa că prizele acestea care strâng datele într-o bază centrală sunt foarte utile.
Există și prize cu încărcare foarte rapidă pe care le poți pune în perete, iar acestea sunt de obicei cu USB-A, dar încep să fie prezente și cele cu USB-C (pentru a fi la zi cu standardele noi).

Și prizele pentru mașină sunt din ce în ce mai smart și încep să poată livra până la 22kW, dar așa ceva sunt sigur ca ați mai văzut. Ce e special de fapt la această priză e că aceasta va trage curent din casă și îți va spune în timp real, cine și cât trage.

Această priză de mașina va putea lua decizii singură. Va analiza prețul curentului și va știi exact care este consumul de curent electric din casă și ce consumatori ai, iar dacă nu vei avea nevoie ca mașina să fie încărcată următoarele ore, va aștepta până când va putea trage putere maximă din sistem.

Acestea nu sunt singurele device-uri care te ajută să măsori cosnumul de energia din casa ta. Dacă vrei să vezi și alte dispozitive la fel de interesante, urmărește videoclipul integral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.