Casa inteligenta 2021, versiunea Samsung

Salutare, astăzi vorbim despre unul din subiectele mele preferate, casele smart. Suntem din ce în ce mai mulți oameni pasionați de o casă pe care o poți controla în totalitate doar din telefonul tău și care este cât mai sustenabilă. În primul rând, ce înseamnă o casă smart și ce criterii trebuie ea să îndeplinească pentru a fi smart?
Cei mai mulți oameni văd o astfel de casă în funcție de nevoile pe care le au ei. Poate unii au nevoie să o poată controla de la distanță, alții să o controleze din pat sau alții chiar să o programeze astfel încât să facă anumite lucruri singură. Nu există o definiție bătută în cuie pentru asta, dar pentru majoritatea oamenilor totul se rezumă la timpul lor și la faptul că vor o casă care se poate întreține singură.

O casă inteligentă mai înseamnă economie și sustenabilitate, care se leagă între ele prin calitatea vieții. Energia pasivă este unul dintre cele mai importante lucruri, mai ales atunci când vine vorba de economiile tale. Dar, după ce ți-ai configurat casa și ai o imagine de ansamblu, ai nevoie de gadget-uri, iar astăzi vom vorbi despre gadget-urile celor de la Samsung.

Primul de pe listă este aspiratorul. Este mult mai comod să ai un robot care să aspire cel puțin la fel de bine ca unul clasic, de mână, mai ales dacă ai un câine sau o pisică care lasă păr pe jos. Din păcate, acești roboți încă nu sunt atât de dezvoltați încă, iar dacă ai nevoie să aspiri, spre exemplu, 1kg de făină pe care l-ai scăpat în bucătărie, ai nevoie de un aspirator mai mare, precum Jet Stick. Acesta, la fel ca robotul, descarcă singur cele adunate de prin casă într-un recipient. Poate că nu pare, dar acele minute pe care le economisim pentru că nu mai trebuie să curățăm noi aspiratorul, contează, plus că nu mai ridicăm praful.

Rămânem la zona de curățat și ajungem la mașini de spălat. Mai exact, o mașină de spălat care să calculeze și să aleagă programul de spălat în funcție de ceea ce introduci în ea. Această mașină are un uscător integrat, care știe ce program de spălare a avut loc și ce haine au fost spălate. După ce au fost spălate și uscate, ai grijă să nu le mai calci tu, ci să le calce un gadget pentru tine, precum AirDresser.

Următorul lucru de care e posibil să ai nevoie, este mașina de spălat vase care să-și poată selecta singură programul în funcție de cât de murdare sunt vasele și care să dozeze detergentul de una singură. La frigidere, lucrurile sunt mai simple. Am mai vorbit despre frigiderele celor de la Samsung, mai ales despre cele Bespoke, care pot fi invizibile în bucătăria ta, pentru că pot fi personalizate cu orice culoare sau imagine în partea frontală a acestuia.

Deci dacă toate lucrurile acestea te ajută să economisești timp, îți poți cumpăra un televizor cu 8K pentru a viziona filmele tale preferate, de pe diferitele platforme de streaming. Samsung Decks este singurul ecran mare de care mai ai nevoie în casă. Ce este interesant e faptul că pe acest televizor poți folosi și aplicația de smart home. Singura alternativă ar putea fi The Premiere, videoproiectorul care nu are nevoie de ecran de retroproiecție, pe o diagonală de trei metri. Laserul acestui proiector este mult mai bun decât o lampă standard.

Odyssey Neo G9, monitor cu refresh rate de 240hz. Nici nu contează dacă ești pasionat de jocuri video sau te joci o dată sau de două ori pe săptămână doar din plăcere, oricine vrea un monitor cu un refresh rate atât de bun.

Z Flip 3 și Z Fold 3 sunt cele mai speciale modele de până acum de la Samsung. Tab S7+ este la fel de performantă precum cele două telefoane și o poți folosi pentru a controla toată casa, de la ventilație până la lumini și chiar poarta de acces.
Cam atât despre gadget-urile create să te ajute să duci o viață mai simplă și mai puțin aglomerată. Sunt curios cum vezi tu o casă smart și cum ai vrea să funcționeze pentru ca viața ta să fie cât mai ușoară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.