Carportul solar de la #casabuhnici – ep. 1 – CaseBune.ro

Eu i-am cerut lui Marius să ia Carport-ul vechi și să pună ”ceva peste el”. Ceva care să susțină noile panouri fotovoltaice și să arate și bine. Da, pun si aici fotovoltaice!

Am demontat vechiul Carport, l-am donat, și ne-am apucat de cel nou. De ce unul nou? Motivele sunt simple. La noi în țară ninge, câteodată mult, mai bate vântul, viscolește. Carportul vechi nu putea susține o umezeală permanentă, iar condensul de pe acoperișul de tablă care se scurgea pe trepte și apoi îngheața devenise destul de periculos. În puținul loc în care există piatră netedă tot s-a găsit un firicel de apă să se scurgă pe el.

Noul Carport va fi de data aceasta complet acoperit, va proteja mai bine mașina de intemperii, și mai ales de ninsoare și de grindină, fenomene care mă aștept să fie din ce în ce mai dese. Știți voi, încălzirea globală și alte din astea. Da, construim tot din lemn, doar șuruburile de prindere dintre grinzi sunt metalice. Deși cu puține modificări cred că am fi putut face niște îmbinări complete din lemn.

Vă las cu primul episod si dacă aveti întrebări nu ezitati să le lasati în comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.