CADOURI PERFECTE PENTRU CASĂ

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar numărul vizitelor dar și al invitațiilor va crește considerabil și nu ar fi o idee rea să fi pregătit. Prietenii te vor invita să le vezi noua casă, rudele te vor invita la cină iar colegii vor vrea să treci pe la ei la un vin fiert, și e frumos să nu mergi cu mâna goală sau cu ceva nepotrivit. Bineînțeles, dacă e vorba de cineva foarte apropiat și cunoști bine gusturile, nevoile și casa gazdelor, poți duce orice obiect care simți că le va fi util, însă altor gazde e mai sigur să le dăruiești obiecte elegante, utile și care nu îi vor pune în situații neplăcute.

Veselă și accesorii pentru masă

Deși este destul de greu să alegi un cadou perfect din categoria vaselor, există câteva obiecte extrem de elegante și de efect care îți vor garanta succesul, indiferent cine este gazdă. În niciun caz nu te duce cu un set de oale sau de tigăi, pentru că riști să îți jignești gazda, mai ales dacă este de sex feminin. Nici seturile de farfurii, cești sau pahare nu sunt cele mai bine primite, pentru că gusturile pot fi foarte diferite și nu faci altceva decât să le aduci și mai mule obiecte pe care nu vor ști unde să le mai pună. În schimb, poți dărui orice obiect care are legătură cu servirea vinului: un decantor din cristal, un set de dopuri și picurătoare speciale sau un tirbușon deosebit. Deasemenea, poți face o alegere inspirată și dacă te orientezi spre diverse accesorii pentru masă sau pentru servirea aperitivelor și gustărilor: un set de boluri din lemn sau ceramică pictată, platouri din lemn pentru brânzeturi și aperitive, un set de cuțite pentru brânzeturi sau inele elegante pentru șervețele.

Accesorii și obiecte decorative

În general, e bine să nu duci obiecte cu un stil extrem de puternic, mai ales atunci când nu îți cunoști prea bine gazda sau dacă este prima vizită. Bibelourile, goblenurile și diverse alte statuete sunt complet interzise, bineînțeles. E bine să eviți și păturile, pernele decorative sau obiectele mai mari, ca lămpile de masă, pentru că deși sunt utile, nu știi ce își doresc gazdele, dacă au cu adevărat nevoie sau dacă se vor potrivi cu restul amenajării. Poți opta pentru rame foto elegante, în nuanțe pastelate sau cu finiș metalic, sau pentru lumânările parfumate, de bună calitate, dar în niciun caz luate în grabă din supermarket. Un bol din cristal, o fructieră din lemn sau sârmă, o tavă elegantă sau un sfeșnic pot fi alegeri foarte potrivite pentru oricine. Atunci când nu îți cunoști foarte bine gazda, e mai sigur să optezi pentru obiecte discrete, din materiale de bună calitate, cum sunt lemnul, cristalul sau metalul.

Diverse nimicuri

Deși nu sunt neapărat obiecte pentru casă, atunci când îți cunoști prea puțin gazdele și totuși vrei să faci o impresie bună, poți compune tu un mic cadou cu care să nu dai greș niciodată. Nimeni nu va fi dezamăgit să primească o cutie cu ceai de foarte bună calitate, o cutie cu bomboane gourmet de ciocolată și o sticlă cu vin bun. Gazdele de sex feminin ar putea fi impresionate și de un set de săpunuri sau săruri de baie de lux, un parfum pentru casă deosebit sau un borcan de pudră pentru ciocolată caldă de foarte bună calitate, și, de ce nu, de un pachet de cafea cu aromă exotică.

Tablourile, seturile de pahare, fețele de masă sau ornamentele pentru Crăciun pot fi alegeri riscante, însă dacă sunt din materiale de foarte bună calitate sau poartă amprenta unui designer priceput, pot fi surprize foarte plăcute pentru oricine.

Iarna este anotimpul petrecerilor, vizitelor și aniversărilor, iar un cadou frumos te poate face remarcat și poate produce multă bucurie gazdelor tale, așa că merită să îți dai interesul. Alege obiecte elegante, cu un design simplu, dar deosebit, dar care să nu iasă în evidență într-un mod strident sau care să ocupe mult loc. Și întotdeauna rapotează-te la calitatea obiectelor, și nu la cantitate, pentru a fi un oaspete politicos și deosebit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.