Automatizările de la #casațifui

Astăzi vom face un tur #casatifui din perspectiva automatizării. Laurențiu a făcut câteva chestii de magie, iar cu ocazia aceasta vă puteți inspira și voi dacă vreți să vă construiți un apartament în viitorul apropiat.

Vom începe așa cum se cuvine și anume de la tabloul electric. Încă se lucrează la el, dar merită văzut, mai ales că felul în care Ovidiu l-a ascuns într-un dulap, culoarea peretelui, mi se pare o idee genială. În tablou au fost băgate echipamente de protecție și distribuție și echipamente de control iluminat și climatizare.

Sistemul de sonorizare ambientală? Are mai multe puncte de control, iar unul dintre ele se află la intrarea în casă. Sistemul poate fi folosit și de pe telefon și este extrem de simplu. Alegi ce dorești să asculți și pur și simplu dai cast. Este o chestie foarte cool și foarte discretă care-ti va ușura viața. Boxele sunt practic invizibile, sunt puse în plafon, opt la număr, nu le vezi, dar le auzi…și le auzi foarte bine.

Cu ajutorul aparatajelor poți controla iluminatul din toate încăperile casei, are rol de termostat, poți modifica și temperatura, poți face inclusiv programări pe partea de climă și ai control și asupra ventilației, care este centralizată. Există guri de aport de aer proaspăt, care bineînțeles și ele sunt ascunse. Sistemul de ventilație funcționează singur, dar mai poți aduce modificări dacă este nevoie.

Încălzirea se face prin pardoseală, iar răcirea se face prin tavan. Astfel economisești loc și nu mai ai nevoie nici de aer condiționat, economisești și bani. Același panou pe care l-am văzut în living există și în dormitor, acesta poate fi pus oriunde, dar este recomandat să fie pus acolo unde există mai multe funcții. Un gadget cool pe care l-am găsit în dormitorul lui Ovidiu, este senzorul de mișcare care atunci când intri în cameră aprinde automat luminile, mult mai simplu și mai practic. Automatizarea ajunge la 7000 de euro, dar partea de sonorizare are greutatea ei.

Toată casa, așa cum o vedeți, poate fi controlată și dintr-o pagină web precum și dintr-o aplicație. Există posibilitatea de dezvoltare mai mare pe viitor, deoarece automatizarea a fost gândită și pentru schimbările care urmează să aibe loc, fie că sunt într-un an, fie că sunt în cinci ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.