ALT POCINOG. ADMISIA DE AER PROASPĂT

Am mai învățat un lucru. Dintr-o eroare, evident, pe banii mei.

Am învățat că circuitul de evacuare  al aerului din casă trebuie bine separat de cel de admisie de aer proasăt, chiar și la exterior.

Povestea a început iarna trecută, în Las Vegas. Eram, împreună cu Ovidiu Țifui, inginerul meu preferat de instalații, la o expoziție în Las Vegas. Am zis să vedem tocmai de acolo cum e umiditatea în #casabuhnici. Am deschis aplicația si am observat ceva cel puțin curios: temperatura exterioară era serios sub zero, dar temperatura cu care intra aerul proaspăt era pozitivă. O diferență de vreo 13 grade.

Am realizat că circuitele de evacuare și cel de admisie ale aerului erau scurtcircuitate în exterior. Practic, aerul cald pe care îl scoteam din casă nu apuca să iasă de sub fațada ventilată și o mare parte era aspirată înapoi prin admisia de aer proaspăt. Vreo 30%, estimează Ovidiu Țifui.

Așa că, atunci când l-am prins pe Ovidiu la București, l-am rugat să reparăm și acest pocinog. El a scos grila de admisie, a mutat-o pe fațada ventilată și a legat un tub între gaura de admisie și grilă. Acum, aerul proaspăt nu se mai întâlnește cu cel evacuat, iar temperatura aerului care intră este aceeași cu temperatura exterioară.

Vedeți aici toată povestea:

 

3 Comentarii

Mircea 20/05/2019 la 11:54 Reply

toate bune si frumoase, de niciunde nu am aflat furnizorul instalatiei de ventilatie…

cristi 21/05/2019 la 19:00 Reply

Toate ca toate dar gardul viu din spate e superb, este acela plantat de tatal tau chiar la inceput?> Poti sa-mi spui ce denumire are planta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.