Video – Super uși pentru SuperCase

Am aflat că proiectul SuperCase  al lui Dragoș Zaharia tocmai a primit ușile de la intrări și am vrut să aflu cum terbuie montată corect o ușă cu standard pasiv. În același timp, am aflat și în ce stadiu sunt lucrările. Casele din proiectul SuperCase ar putea fi gata în martie, și ar putea fi vizitate de către clienți, care să discute și despre condițiile de cumpărare.

or fi la standarde de casă pasivă, nu vor exista punți termice care sa permită schimb de temperaturi între interior și exterior, iar suprafețele vitrate vor fi acoperite cu rulouri termoizolante, acționate electric. În aceste condiții, mi-a spus Dragoș, este posibil să nu fie nevoie de răcire.

Toate cele 4 locuințe sunt gândite la standarde aproape pasive dar au grijă să nu exagereze cu bugetul. Vor fi foarte eficiente energetic, dar ca să fie pasive ar fi implicat alte costuri. Constructorul a vrut să respecte toate principiile casei pasive și să se apropie cât mai mult de ale, fără să arunce bugetul în aer. Principiile casei pasive sunt:

1. Termoizolare eficientă. Casele sunt acoperite la exterior cu 20 de cm de polistiren expandat, grosime care ar trebui să asigure o izilare termică foarte bună. La acoperiș, pentru că acolo sunt cele mai mari pierderi, izolația este și mai groasă, de 30 de cm.
2. Sistemele de ventilare cu recuperare de caldură sunt instalate și vor asigura aerisirea controlată a caselor, etanșeizate cu tâmplăriile foarte performante.
3. Tâmplarie + vitraje eficiente energetic și obloane electrice.
4. Etanșeitatea este asigurată atât de uși și ferestre, cât și de scotch-urile puse la toate îmbinările elementelor.
5. Eliminarea punților termice, astfel încât transferurile termice să fie cât mai mici. De exemplu, scara de acces și terasa nu vor fi legate de structura casei, ci vor fi separate printr-o termoizolație.

Prețul la care locuințele din proiectul SuperCase vor fi vândute este de aproximativ 1000 de Euro pe metru pătrat. Telefonul lui Dragoș Zaharia: +40 758 033 758.

Vezi în video cum arată acum proiectul SuperCase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.