Video – Endoscopie cu dr. Țifui #casabuhnici

Când am construit #casabuhnici am vrut să am instalațiile bine făcute și la îndemână. Încă din momentul proiectării am prevăzut pentru locurile de parcare din față o sursă de apă pentru spălat mașinile sau curtea.

Numai că la un moment dat a cam dispărut presiunea apei. Am verificat toată instalația și nu am găsit scurgeri sau vreun defect. De aceea, l-am chemat să vadă pe cel mai mare specialist în instalații pe care îl cunosc, Ovidiu Țifui. Știam că a cumpărat un aparat de inspectare pe interior a conductelor, cu cameră video și credeam că va funcționa.

A venit, a instalat aparatul care seamănă cu un endoscop cu tijă lungă de 25 de metri, l-a pornit și am început să explorăm conducta cu apă.  La numai 3 – aproape 4 metri se vedea peretele țevii perforat parțial de o unealtă. Cazma, hârleț sau ceva asemanator. Am trecut mai departe și am văzut o altă neregularitate a conductei, mai degrabă o umflătură, dar parcă nu fusese străpunsă.

Aici urmează ingeniozitatea unui inginer de geniu, așa cum este Ovidiu Țifui. Mulți dintre noi ne-am fi gândit că soluția, odată aflate coordonatele problemelor, ar fi o săpătură până la conductă și repararea acelor două locuri cu manșoane, mufe sau alte mijloace. Desigur, ar fi afectat grav gazonul in zonele acelea. Dar Țifui a venit cu o idee mult mai bună: să tragă prin țeava compromisă o altă țeavă, ceva mai subțire. Practic, să folosească vechea țeavă ca un manșon.

Așa că a folosit o conductă albastră, pe care de obicei o folosește la traseele încălzirii în pardoseală, pe care a trecut-o prin vechea conductă de la un capăt la altul. A mufat-o corect și gata. Fără gropi, fără manșoane și mai ales fără sa deranjeze deloc gazonul.

Vezi mai jos filmul ideii sclipitoare a lui Ovidiu Țifui.

Pe Ovidiu îl puteți găsi astfel:

Telefon: 0723384886

Site: www.pompedecaldura.eu

Facebook: https://www.facebook.com/pompedecaldu…

Instagram: https://www.instagram.com/pompedecald…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.