TRUCURI RAPIDE PENTRU A-ȚI ÎNFRUMUSEȚA CASA

Odată cu scăderea temperaturilor, ne vom petrece mai mult timp în casă, pentru câteva clipe de relaxare sau alături de rude și prieteni. Pentru că trebuie să ne simțim cât mai bine în propria casă, atmosfera trebuie să fie prietenoasă și primitoare și ne vom dori ca totul să arate cât mai frumos și elegant. Chiar și o amenajare bine gândită, în care s-a investit timp și energie, își poate pierde farmecul sau poate avea nevoie de mici îmbunătățiri. Din fericire, designerii au multe trucuri simple și ușor de pus în aplicare care ne pot fi foarte utile.

Inspirație de sezon

Ca să nu te plictisești de amenajarea ta, ceva ce se poate întâmpla oricui, poți decora ușor diferit în funcție de sezon. Bineînțeles, când e vorba de Crăciun, locuința se va decora cumva de la sine cu ajutorul bradului, a luminițelor sau doar răspândind din globuri și ghirlande și prin restul casei, însă poți aduce puțin farmec în orice anotimp. Toamna este un anotimp bogat în culori și nuanțe deosebite, care se pot furișa în multe moduri în casa ta. Cel mai simplu ar fi să decorezi chiar cu elemente din natură, însă poți alege diverse accesorii în culori tomnatice. Înfrumusețează-ți patul sau canapeaua cu perne decorative și pături în nuanțe roșiatice sau portocalii și alege materiale călduroase, ca să te simți răsfățat. Pentru decorațiuni DIY, adu în casă buchete de flori de toamnă, completate de buchete de frunze colorate, iar dovlecii și tărtăcuțele pot arăta foarte chic în coșuri sau așezate ca obiecte decorative.

Combinație de texturi

Chiar și o amenajare monocromatică sau ton pe ton poate fi dinamică și interesantă atunci când apar mai multe texturi. De fapt, designerii apelează la combinațiile de texturi mai ales atunci când interioarele nu conțin multe culori diferite pentru că texturile diferite vor crea senzații diferite. Finisajele lucioase și cele metalice arată foarte elegant și modern, însă pot crea o atmosferă rece și agitată, dacă nu sunt combinate cu texturi cu aspect mai cald. Marmura și granitul pot arăta foarte luxos, dar rece, însă atunci când apar în combinație cu lemnul, efectul final este echilibrat și primitor. O canapea din piele naturală va părea mult mai primitoare atunci când este accesorizată cu câteva perne decorative din catifea și o pătură din lână împletită. În cazul tuturor elementelor dintr-o amenajare, “echilibrul” este cuvântul cheie.

Organizare chic

Curățenia și ordinea sunt extrem de importante pentru a-ți evidenția mobilierul, schema de culori și accesoriile și reprezintă primul pas spre o atmosferă elegantă. Organizatoarele și spațiile destinate depozitării pot participa activ la crearea unei anumite atmosfere și te poți folosi de designul lor pentru a-ți completa creația. Dacă ai un interior minimalist, pune coșuri cu design geometric, din sârmă, cutiuțe din sticlă și coșuri simple, din pânză. Totuși, dacă îți dorești un vibe mai rustic, alege pentru coșuri din răchită, cutii din lemn, iar în bucătărie poți depozita ingredientele în borcane de sticlă, chiar la vedere.

Arome îmbietoare

Farmecul unei locuințe nu ține doar de partea estetică, ci și de aromele care te întâmpină când intri. Din fericire, te poți folosi de diverse mirosuri pentru relaxare, pentru odihnă mai bine sau pentru un plus de energie. De exemplu, în dormitor, poți folosi uleiul esențial de lavandă, care te va face să dormi mai bine. iar în living aprinde o lumânare cu miros de vanilie. Dacă ai de lucrat și acasă, apelează la aroma de portocale sau la cea de grapefruit, pentru mai multă energie.

Designerii celebri apelează la mici trucuri simple pentru mai mult farmec amenajărilor create. Chiar dacă orice amenajare de succes se clădește cu ajutorul unor elemente bine definite, uneori este nevoie și de gesturi simple și ușor neconvenționale pentru ca rezultatul final să fie unul extraordinar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.