AI VĂZUT CASĂ MAI SMART?

M-a luat într-o zi, Laurențiu Cojocaru de la Green Electric, să îmi arate una dintre cele mai reușite și mai complexe automatizări făcute de el. Așa că am ajuns undeva, în centrul Bucureștilor, acasă la domnul George Budurea. Când am coborât din mașina nu imi dădeam seama care ar fi casa care să aibă o oaza de liniște, așa cum mi-a povestit Laurentiu.

Am intrat pe o poarta unde ne aștepta proprietarul. Am pașit într-o oaza de liniște și frumos. O gradină bine desenată și bine întreținută. Cu un cais, multă lavandă, flori, un bazin cu apa și un jacuzzi spectaculos.

Dar toate astea erau afară. Mai era o clădire de un singur etaj în care sunt instalate toate sisteme pe care Laurențiu le-a putut adapta. Orice vrei poate fi comandat din telefon sau dintr-o tabletă: temperatura, umezeala, cât de caldă să fie apa în piscina, dar și ce canal să fie pe TV, muzică din Spotify și așa mai departe. Totul este perfect conectat și controlat: deschiderea și închiderea perdelelor, audio din orice sursă către orice sistem audio, temperatura apei din piscină, umiditatea aerului. Aproape toți parametrii.

Toataă povestea acestei smart home este aici:

6 Comentarii

Vlad 15/06/2019 la 14:52 Reply

Impresionanta personalizarea solutiei de control si a aplicatiei.
Pacat ca au fost alese motoare zgomotoase pentru perdele/draperii, experienta putea fi una de alt nivel cu motoare silentioase, mai ales atunci cand se executa scenarii automate.

Trinca Daniel 21/09/2019 la 18:27 Reply

Buna as dori imbunatatirea la casa mea, Spania, cu incalzire piscina cu solar+ Fotovoltaice pentru curent. Va rog sa ma puneti in legatura cu Laurentiu.

Ioana 10/11/2019 la 03:12 Reply

As avea o intrebare daca se poate bineînțeles m-ar interesa foarte mult acest proiect as putea sa il primesc ca sa vad exact despre ce este vorba ca se pare ca mi-am gasit casa visurilor mele si as dori si eu. Va multumesc

Ionut 22/12/2019 la 15:48 Reply

Salut George , din experienta si cunoștințele tale acumulate , ce fel de structura mi-ai recomanda pt o căsuță ieftina si modesta de 70/80mp si mai ales pe cine( firma )? Multumesc anticipat pt raspuns si iti doresc o zi minunată ! Ionuț (dobrisan_utu@yahoo.com )

Cristian 31/12/2019 la 01:02 Reply

Câti metri Patrati are casa ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.