AI VĂZUT CASĂ MAI SMART?

M-a luat într-o zi, Laurențiu Cojocaru de la Green Electric, să îmi arate una dintre cele mai reușite și mai complexe automatizări făcute de el. Așa că am ajuns undeva, în centrul Bucureștilor, acasă la domnul George Budurea. Când am coborât din mașina nu imi dădeam seama care ar fi casa care să aibă o oaza de liniște, așa cum mi-a povestit Laurentiu.

Am intrat pe o poarta unde ne aștepta proprietarul. Am pașit într-o oaza de liniște și frumos. O gradină bine desenată și bine întreținută. Cu un cais, multă lavandă, flori, un bazin cu apa și un jacuzzi spectaculos.

Dar toate astea erau afară. Mai era o clădire de un singur etaj în care sunt instalate toate sisteme pe care Laurențiu le-a putut adapta. Orice vrei poate fi comandat din telefon sau dintr-o tabletă: temperatura, umezeala, cât de caldă să fie apa în piscina, dar și ce canal să fie pe TV, muzică din Spotify și așa mai departe. Totul este perfect conectat și controlat: deschiderea și închiderea perdelelor, audio din orice sursă către orice sistem audio, temperatura apei din piscină, umiditatea aerului. Aproape toți parametrii.

Toataă povestea acestei smart home este aici:

1 Comentarii

Vlad 15/06/2019 la 14:52 Reply

Impresionanta personalizarea solutiei de control si a aplicatiei.
Pacat ca au fost alese motoare zgomotoase pentru perdele/draperii, experienta putea fi una de alt nivel cu motoare silentioase, mai ales atunci cand se executa scenarii automate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*