10 motive să construiești o seră

Stii ce poate fi mai ieftin decat terapia? Crezi ca ai putea economisi bani pe cimbru, pătrunjel și mărar? Cum asa, costă doar 1 leu legătura în piață. În urmatoarele minute iti voi da 10 motive să îți construiești o seră, care are mai multe avantaje decat crezi. Îți las doar câteva, însă în clipul de mai jos le găsești pe toate, în ordinea inversă a importanței percepută de mine.

Poți folosi sera ca spațiu de depozitare pentru plantele care nu suportă frigul pătrunzător. Poți extinde sezonul de creștere cu patru luni pentru legume și plante destinate consumului. În luna februarie poți planta roșiile. Cand vecinii tăi de abia încep plantarea răsadurilor, plantele tale vor fi deja înflorite. Poți crește plante tropicale, care în mod normal nu pot fi aclimatizate în Câmpia Română. Am un prieten care creste chilii. Îl creste in ghiveci, si fiind protejat de inghet, iarna intră într-o stare de semihibernare, supravietuind astfel iernii noastre. Nu vor crește ca la ei acasă, însă nu vei fi nevoit să cumperi alte plante în fiecare sezon. Lămâii, portocalii, ba chiar și bananierii pot creste într-o seră cât mai bine izolată de la noi din țară.

 

1 Comentarii

Mitrofan Marius 05/08/2021 la 18:38 Reply

Eu și soția, cu o seră ca a ta, făcută acum 4-5 ani și încălzită cu un convector pe gaz iarna din hobby am ajuns astăzi la 3 sere de 600mp, profesionale cu folie dubla inflata și 2 centrale de 72kw tot pe gaz, în care producem flori pe tot parcursul anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.